-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Ne Odlazis
- K2 - Srebro i zlato
- Severina - Ostavljena
- Djordje Balašević - Nedostaje mi naša ljubav
- Valentino - Skloni se sa moga prozora
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Italijanski delikates: Danas obeležavamo nacionalni dan pice
Verovatno ne postoji osoba koja ne obožava Picu, a kako je danas nacionalni dan ovog italijanskog specijaliteta obavezno se počastite bar jednim parčetom...
09-02-2024 | 11:58 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, ch_ch
Juče smo imali priliku da obeležimo Debeli četvrtak i da uživamo u krofnama, a danas je "obavezna" konzumacija čuvenog italijanskog jela.
Čak iako vodite računa o liniji, ne ustručavajte se da častite sebe, birajući verziju koja vam je omiljena. Možete da uključite i celu porodicu i pripremite picu baš onako kako najviše volite ili jednostavno možete da posetite omiljeni restoran.
Za koju god opciju da se odlučite, eksperimentišite sa prelivima i ne ulazite u sukobe, jer je mnogo onih koji se godinama unazad svađaju pokušavajući da ustanove koji je to recept za picu najbolji. Danas je ovo jelo toliko usavršeno da imamo i tanke i debele kore, pa čak i kore punjene različitim nadevima.
Ukusi su različiti i to je sve što treba da znamo dok se prepuštamo ovom užitku.Istorija nacionalnog dana pice
Iako je nemoguće znati sa sigurnošću, neki ljudi vam mogu reći da je Nacionalni dan pice počeo u 10. veku u Napulju, Italija. Tada zapisi prvi put pokazuju prisustvo onoga što je sada postalo moderna pica. Pica je u početku bila jednostavan somun namazan sosom od paradajza i posut sirom. Verovatno je da prvi ljudi koji su ovo napravili kao kreativnu užinu za svoje porodice nisu imali pojma o senzaciji koju su napravili i šta će to postati.
Pica je na kraju ostavila trag u Americi 1905. U Njujorku, a picerija pod nazivom Lombardi's stvorila je iskru koja će zapaliti srca širom zemlje od tada do sada – i bez zamislivog kraja na vidiku. A 1905. je bila godina kada je Lombardi's dobio prvu komercijalnu dozvolu za proizvodnju pice izdatu u Sjedinjenim Državama. Neverovatno, Lombardi's još uvek posluje! Za one koji žele da probaju tu prvu pravu picu na američkim obalama, idite do Male Italije na Menhetnu.
Procenjuje se da je prvi Nacionalni dan pice verovatno počeo negde početkom 2000-ih, ali kad god je počeo, sada zaslužuje da se slavi svake godine!
Ako danas nemate dovoljno vremena za ozbiljnu pripremu ovog jela, OVDE možete da pročitate recept za picu koja se priprema za samo deset minuta.
Koliko košta najskuplja pica na svetu proverite OVDE. -
Pročitajte i...Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Krava koja je prodata za 4,8 miliona dolara: Evo zašto je toliko posebnaGinisova knjiga je prepuna nezamislivih i fantastičnih rekorda, a sada se na čuvenoj listi našla i jedna krava.
Zašto žirafa ima dugačak vrat?Fosilni dokazi sugerišu da je vrat žirafe nešto više od dosezanja visokih grana kako bi mogle da se hrane.
Borba za ugrožene vrste: Rođeno mladunče bornejskog orangutanaBeba orangutana sa Bornea - deo kritično ugrožene vrste i treći najveći orangutan na svetu - rođena je carskim rezom u Buš Gardens Tampa Bej, na Floridi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: