-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Riblja čorba - Lutka sa naslovne strane
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Boris Rezak - Vjeruj Mi Na Rijec
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Čorba od bundeve sa pivom
Blagodeti bundeve su odavno poznate, a ukoliko želite da na vašu trpezu unesete novine, osvežite se čorbom od bundeve sa dodatkom piva.
15-09-2015 | 11:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-maksheb
Sastojci:
- 500 g očišćene bundeve naseckane na kockice,
- 1 mali crni luk,
- so i biber,
- 0,5 l svetlog piva,
- 1 komadić (veličine pola palca na ruci) svežeg đumbira ili 1 kašikica mlevenog suvog đumbira
- oko 1/2 l vode.
Pripreme: Na ulju propržite sitno iseckan crni luk, kada zastakli dodajte mu kockice bundeve. Sve zajedno propržite 3-4 minuta. Pobiberite, posolite, dodajte narendan đumbir i sve zalijte pivom i vodom. U zavisnosti od toga da li volite ređu ili gušću čorbu količinu vode možete smanjiti ili povećati. Kuvajte na laganoj vatri dok se bundeva ne skuva, a to je (u zavisnosti od bundeve) nekih 20-25 minuta.
Kada se bundeva skuva, sameljite štapnim mikserom u tečnosti u kojoj se kuvala ili je izgnječite je gnječilicom za krompir ili je sameljite u blenderu.
Poslužite uz kockice pečene bundeve, ili uz proprežene kockice hleba, pospite mlevenim biberom i/ili iseckanim peršunovim listom. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: